Бюджетната комисия в НС прие размерът на държавната субсидия за един

...
Бюджетната комисия в НС прие размерът на държавната субсидия за един
Коментари Харесай

Държавната субсидия за партиите остава 8 лева на глас, реши бюджетната комисия

Бюджетната комисия в Народно събрание прие размерът на държавната дотация за един получен автентичен глас по член 26, алинея 1 от Закона за политическите партии за 2023 година да е 8 лева, както се предлага в плана на държавен бюджет за 2023 година на Министерския съвет, който през днешния ден се гледа на второ четене в комисията.

Отхвърлено бе предлагането с вносители Павела Митова (ИТН), Тошко Йорданов (ИТН) и група депутати, дотацията да е в размер на един лев. От Има Такъв Народ показаха в претекстовете за предлагането, че с него ще се осъществя спестовност по бюджета на Министерство на правораздаването в размер на 9 392 621 лв. до края на годината.

Членовете на комисията одобриха по вносител предложението общата годишна квота за даване на ваучери за храна по Закона за корпоративното подоходно облагане да е в размер на 1,4 милиарда лева, съобщи Българска телеграфна агенция.

Прието бе и предлагането по вносител да бъде определен до 100 млн. лева общият размер на сумата, подлежаща за възобновяване на земеделските стопани от акциза за газьола съгласно Закона за подкрепяне на земеделските производители.

Също по вносител комисията поддържа предложението минималният размер на главната заплата за най-ниската служба, планувана за заемане от държавен служител по член 68 от Закона за държавния чиновник, за 2023 година да е 780 лева. По вносител бе признато предлагането размерът на месечните помощи за развъждане на дете до навършване на една година да е 200 лева, размерът на еднократната помощ за ученици за образователната 2023 – 2024 година да е 300 лева, а размерът на еднократната помощ за възпитаници, записани в осми клас - 300 лева

Също по вносител членовете на комисията одобриха, че минималният размер на фискалния резерв към 31 декември 2023 година е 4,5 милиарда лева, максималният размер на държавния дълг към края на 2023 година не може да надвишава 40,6 милиарда лв., а максималният размер на новия държавен дълг, който може да бъде стихотворец през годината по реда на Закона за държавния дълг, е 7,5 милиарда лева. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР